syysloka

syysloka

lauantai 5. marraskuuta 2016

Kuutamokiisseli


Pyhäinpäivä-viikonloppuna, kun syödään hyvin ja hartaasti, niin jälkiruokakin sopii asiaan.
Itse tein, vanhanaikaista, mutta niin helppoa ja hyvää jälkiruokaa: kuutamokiisseliä. Tätä tuli lapsena syötyä kesäiltojen herkkuna, mansikoiden kanssa.

Tummaan pyhäinpäivän tunnelmaan sopivana, tein vaniliaisen vanukkaan päälle aronioista mehukeiton. Makupari, joka täydentää toisiaan kieltä ja masua kutkuttelevasti. Viettelevä valkoinen vanilia kohtaa salaperäisen, kirpakan ja tumman sopan. Suussa on suorastaan ilotulitus!
Pahoittelen annoskuvia, kun nuo maljani olivat jo jääkaapissa yön yli odetellen syöjiään, niin kondensiovettä näkyy reunoilla ja päällä, vaan se ei makua haitannut :) en niitä enää viitsinyt käydä sipistelemään.

Kuutamokiisseli

  • 8 dl kevyt- tai täysmaitoa
  • 1 dl maissijauhoa (Maizena)
  • 5 rkl sokeria
  • 1 tl aitoa vaniljasokeria

Vispaa maissijauho ja sokeri maitoon, ja kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli alkaa paksuuntua. Kiehauta vielä noin pari minuuttia. Anna jäähtyä hetkinen ja lisää vaniliasokeri.
Nosta kylmään vetäytymään esim. valmiiksi annoskulhoihin laitettuna ja tarjoa marjojen, hillojen tai mehukeittojen kanssa. Maistuu ihan makeana vaniliaherkkuna siltäänkin.

Minä tarjosin nämä yönmustan aroniamehukeiton kera; Eli yksinkertaisuudessaaan:
 -kiehautin vähän vedellä laimennettua , makeaa aroniamehua, jonka suurustin  maissijauholla koostumukseltaan sopivaksi.

Hyvää pyhäinpäivää kaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)