syysloka

syysloka

lauantai 24. syyskuuta 2016

Haukea hienosti sekä hauskasti

Hyviä herkkuja tehtiin eilen hauen vötkäleistä.
Illalla nautiskeltiin hieman hienostuneempi annos haukipullia, oikein valkoviinimukosen kera. Lisukkeena kesäkurpitsapaistosta.
Ja tänään sitten reipas lounaspläjäys hauki-ruisburgerin muodossa, kyllä jaksaa tallustella metiköissä.
Joka tapauksessa, hyviä herkkuja molemmat. Pullat sekä pihvit tehtiin samasta haukitaikinasta, jonka reseptin postailin tuossa jo aiemmin kesällä.

Haukiburgereihin kieltä kutkuttavaa makukärkeä toi wasabilla terästetty kermaviilikastike sekä etikkaiset ja makeankirpeät isoäidin hölskyttelykurkut. Wasabikermaviili on kepeämpää kuin majoneesisoossi, mutta niin hyvää. Sopii kalaburgeriin, vaik´ ite kehunkin.

Nyt on reseptit ylöskirjattu, burgerit sopivasti masussa vajuneet ja laskeutuneet sekä sadekin ulkona lakannut, eli ulkoilemaan.



Sitruunainen kesäkurpitsalisäke haukipullille
  • kesäkurpitsa
  • sitruunaa
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • ½ kynsi valkosipulia 
Pesty kesäkurpitsa suikaloidaan joko ihan veitsellä tai mandoliinilla tai juliane-raudalla ohuiksi "pastamaisiksi" suikaleiksi.
Pannulle pieni liru öljyä. Kesäkurpitsasuikaleet pannuun, kuullotellaan hetki ja annetaan pehmetä, lisätään suola ja pippuri. Lisäteen antelias nokare voita, loraus puristettua sitruunamehua ja puolikas valkosipulin kynsi hienoksi hienonnettuna tai raastettuna. Tarkoitus on, että voista ja sitruunamehusta tulee pieni kastike kesäkurpitsapaistokselle.
Tarjotaan haukipullien kanssa, annoksen päälle voi raastaa vielä raikkaudeksi hyvin pestyä, mielellään luomusitruunan kuorta.

Hölskyttelykurkut
  • 1 tuore- tai pari avomaankurkku(a)
  • nippu tilliä
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • n. 3 rkl etikkaa ( oman maun mukaan)
Siivuta kurkku ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet kerroksittain kannelliseen lasipurkkiin hienonnetun tillin sekä sokerin ja suolan kanssa.
Sulje kansi ja ravistele salaattia voimakkaasti, jotta se mehustuu. Kaada kurkkuviipaleille etikkaa maun mukaan ja anna maustua viileässä ennen tarjoilua.

Haukiburgerin wasabi-kermaviilisoossi
  • kermaviiliä
  • maun mukainen turaus wasabitahnaa
  • suola ja pippuriripaus halutessaan
Kaikki ainekset vaan suloisesti sekaisin ja jääkaappiin makustumaan ennen burgereiden täyttelyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja tervetuloa toistekin :)